Festlige indslag og små festlege er gode til at skabe stemning og bryde isen 

 

 

Her er forslag til festlige indslag og festlege, som er gratis. På de andre sider kan du læse om professionelle festlige indslag, som kan købes, men her er inspiration til dem, som er gratis.

 

Bordkort kan bruges som et festligt indslag på flere måder. Du kan skrive et tal bag på alle kortene, og i løbet af aftenen kan du så udtrække nogle numre, hvor de (u)heldige f.eks. skal have en underlig gave, sige en vittighed, holde en tale på maks. 30 sek., forslå en eller to festlege eller noget helt andet.

 

Teatermasker - symbol på festlige indslagEn anden måde at bruge bordkort på er, at der bag på de enkelte kort står en besked, som kun ejeren af kortet må se. Disse er ment som små festlige indslag og kunne f.eks. være, at vedkommende hemmeligt har ansvaret for at skåle ved bordet, bruge ordet ”fantasifuld” ofte i løbet af aftenen, sige mindst 5 vittigheder eller noget helt andet. Før gæsterne går fra bordet, skal de så gætte, hvad de andre gæster fik på deres kort. Denne måde er en sjov og hyggelig måde at bryde isen på, især hvis man ikke kender hinanden så godt. Hvis gæsterne er godt kendte med hinanden, så kan beskederne godt være lidt mere vovede eller ekstreme, men selvfølgelig indenfor den grænse, hvor det stadig er sjovt for alle, da det jo dybest set er dette, festlige indslag handler om.

 

Festlege er gode til nogle fester, men det afhænger meget af de gæster, som du har indbudt. Ved en uformel og hyggelig fest kan man f.eks. slå om opvasken, hvilket altid viser sig at være så morsomt, at det vel egentlig nærmest også er et festligt indslag. Det foregår sådan, at du har to raflebægre på bordet, og de starter så langt fra hinanden som muligt. Personerne med bægrene starter med at rafle, og når de slår en 6´er, gives bægret videre til den næste person, som med det samme rafler videre efter den næste 6´er. Når det ene bæger indhenter den anden, udløser det straf for personen, som ikke nåede at slå en 6´er. Vedkommende skal så vaske op, mens de andre starter forfra, indtil det samme sker, og personen bliver afløst. Man kan med fordel være 2 til opvasken ad gangen, så er det nemlig ikke så slemt at stå der, og opvasken bliver hurtigt taget. J Selvom det måske lyder meget simpelt, er det et af de bedre festlige indslag eller festlege, fordi spillet bliver så intenst, når det ene er ved at blive indhentet – prøv selv og se med egne øjne. J

 

Af festlege til lidt mere formelle selskaber kan nævnes en form for Jepardy med spørgsmål til gæsterne, som inddeles i grupper. Den gruppe, som svarer bedst på spørgsmålene, vinder retten til at starte en fælleskål så ofte de lyster. Alternativt får de en lille gave. Sådanne små festlege skaber sammenhørighed i grupperne, hvilket er et godt udgangspunkt for yderlige festlige indslag eller blot en lidt mere afslappet og hyggelig fest.

 

 

 Pina Colada

Piña Colada

4 cl Rom
6 cl Kokoscreme
10 cl Ananasjuice

Brug en boston shaker til at shake ingredienserne med og shake grundigt i 30-40 sek. Et hurricane glas fyldes med store isterninger, og indholdet fra shakeren sies over. Pynt med en skive ananas og cocktailbær.

 Warsaw Ginger

Warsaw Ginger


2 skefulde fyldende honning
4 cl Vodka
1,5 cl Spiced rom
1 cl Triple Sec likør
1,5 cl Sukkerlage
2 cl Citronsaft
5 cl Æblejuice
1 cl Ingefærsirup

I en shaker opløses honningen med vodkaen. Rør godt, og tilføj resten af ingredienserne til shakeren, samt masser af is. Shake grundigt, og server i et flot glas, fyldt op til kanten med knust is. Pynt med en stilk mynte og appelsinskal. Find den perfekte opskrift på Mojito!